Doorslaande gevel en vochtproblemen in Amsterdam of vochtproblemen aan de gevel?

12-05-2020

Wij starten deze week op de Prins Hendrikkade, u kunt even komen kijken. Een doorslaande gevel wordt veelal onderschat. Ondanks dat een gevel gekrakeleerd (barsten vertoont) is, maken mensen zich geen zorgen en denkt men dat het wel meevalt. Indien een gevel gekrakeleerd is, kunnen een aantal dingen gebeuren in volgorde:

 • De muur is nog uitsluitend beschadigd aan de buitenzijde al dan niet met algen;
 • De muur wordt vochtig en koud aan de binnen-buitenzijde;
 • De muur gaat binnen schimmelen aan de binnenzijde omdat deze vanwege de koude muur vocht aantrekt binnenshuis;
 • Het stuc -en / of sauswerk laat los;
 • Er is een grote hoeveelheid waterdamp in huis aanwezig die ook elders condenseert en schimmelt.

Het hotel in Amsterdam waar deze problematiek aanwezig is, is goed onderzocht op :

 • De luchtvochtigheid;
 • Herkomst vocht;
 • Ventilatie;
 • Gebreken in de constructie;
 • Woongedrag;
 • Overige mogelijke redenen van vochtproblemen.

De metingen zijn verricht middels GE metingen waardoor wij geen oppervlakte of vage metingen bevestigen, echter de exacte hoeveelheid vocht in de ruimten en in de constructie.

Conclusie

 • Verrotte raamkozijnen die vocht doorlaten;
 • Airco met te weinig capaciteit;
 • Een doorslaande gevel door een gekrakeleerde buitengevel.

Vochtproblemen zijn complex, en men dient van goede huizen te komen te allen tijde alle problematiek in kaart te brengen. Soms zijn er diverse problemen die de vochtschade, de hoge luchtvochtigheid en / of de schimmels veroorzaken.

Waarom vochtweringdirect in Amsterdam inzetten voor een doorslaande gevel

Er is bij Vochtweringdirect enorm geïnvesteerd in kennis, kunde en materialen. De beste apparatuur om de juiste metingen te verrichten. Echter, zonder kennis, inzicht en ervaring is een apparaat weinig bruikbaar of in ieder geval de informatie die het verstrekt. Kijk verder, interpreteer, denk out off the box... en kom tot de juiste conclusie!

Veelal is het niet zwart wit.. net als het gehele leven. U begrijpt het al. Wij zijn de juiste partner met een grote hoeveelheid interesse en hebben enorm geïnvesteerd in kennis en kunde de afgelopen jaren. Kijk niet verder, kies de juiste partner… kies Vochtweringdirect!

De oplossing

De gevel wordt ontdaan van de oude afwerklaag. De gevel wordt gepeld. Gepeld om minimale schade te veroorzaken aan de gevel. Het pand op de foto betreft ook nog een rijksmonument. Men dient hier dan ook uitsluitend van goede huizen te komen teneinde hier aan de slag te mogen gaan. De gemeente zit er boven op, en terecht. Men is zicht bewust van een lange termijn planning. Ook over een paar honderd jaar of langer wil iedereen nog genieten van dergelijke unieke panden.

Na het afpellen van de constructie wordt een 4 laags ademend systeem aangebracht. De samenstelling verklappen wij niet. Wij willen de kaart laten zien, net als in een restaurant, echter laten wij niet in de keuken kijken.

Scheurvormen die aanwezig zijn kunnen watervoerend zijn en verdere verschuivingen en verzakking veroorzaken. De scheurvormen worden professioneel afgedicht en in vele gevallen verankerd. Zo behouden wij de panden in Amsterdam op lange termijn. Wij houden van duurzaam en zetten ons daarvoor in. Wij bieden 25 jaar garantie op onze afwerking, echter weten wij inmiddels dat onze applicaties misschien wel levenslang stand kunnen houden.

Een doorslaande gevel of vochtproblemen aan de gevel in Amsterdam zonder stucwerk?

Wij hebben u net vertelt over een doorslaande gevel in Amsterdam met een gestucte muur. Er zijn nog veel muur problemen op het gebied van een doorslaande gevel. Veel panden worden gereinigd of gezandstraald in Amsterdam of er is nieuw voegwerk aangebracht. Het ziet er fantastisch uit, splinter nieuw. Helaas vergeet men het behoud van het pand en neemt commercie de overhand.

De consequenties zijn vaak enorm. Bij reiniging beschadigt u de gevel. U verwijdert de toplaag en beschadigd hiermee de gevel. Indien men de gevel hydrofobeert en dit elke 7-10 jaar herhaalt met de juiste middelen, dan is de situatie noch houdbaar en te overzien. Op het moment dat men voordelige hydrofobeermiddelen gebruikt is het einde zoek. Sommige hydrofobeermiddelen houden maar 6 maanden stand. Te lang wachten met wederom hydrofoberen is ook een drama, de gevel dient dan wederom gereinigd te worden teneinde wederom een schone gevel te verkrijgen. Ook ontstaan er problemen bij het wel bewustzijn van deze gegevens, echter de nieuwe bewoner is niet op de hoogte. Doe het goed... of doe het gewoon niet!

Met vriendelijke groet,
Vochtweringdirect
Geboren en getogen in Amsterdam….

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeNieuwsDoorslaande gevel en vochtproblemen in Amsterda...