Monument en beschermd stadsgezicht

01-06-2020

Vochtwering is essentieel voor elk gebouw om deze in goede staat te houden, zo ook voor stadsmonumenten. Deze zijn onder te verdelen in drie takken: rijksmonumenten, gemeentelijk monument en beschermd stadsgezicht.

Een rijksmonument is een gebouw dat door cultuurhistorische waarde en schoonheid van nationaal belang is. De Rijksoverheid beschermt rijksmonumenten met als doel de monumentale waarde ervan te behouden. Als een gebouw van plaatselijk of regionaal belang is, krijgt het de status van gemeentelijk monument.

Beschermde stadsgezichten zijn gebieden met beeldbepalende gebouwen met historische karakteristieken. Voor deze gebieden gelden aparte regels. Zo is een bestemmingsplan voor een beschermd stadgezicht veel gedetailleerder dan een normaal bestemmingsplan. Binnen een beschermd stadsgezicht hoeft niet elk pand een monument te zijn.

Voor sommige werkzaamheden zoals wijziging of herstel aan of bij een monument of aan een gebouw dat in een beschermd stadsgezicht ligt hebt u een omgevingsvergunning nodig.

Voor meer informatie over monumenten en beschermd stadsgezicht kunt u terecht bij uw gemeente.

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeNieuwsMonument en beschermd stadsgezicht