Optrekkend vocht oplossen

23-06-2020

Optrekkend vocht oplossen

Veel panden hebben regelmatig problemen omtrent optrekkend of capillair vocht. Optrekkend vocht is vaak een gevolg van een hoog grondwaterniveau. Een andere mogelijke reden tot optrekkend vocht kan vette grondsoorten in het gebied zijn. Het hemelzakwater wordt moeizaam afgevoerd ten opzichte van zandrijke gebieden. Woningen waarvan de muren gefundeerd zijn op metselwerk hebben de meeste klachten van dit optrekkend vochtprobleem. De fundering kan vocht optrekken uit de grond tot 1,20 meter boven maaiveld. Luchtvochtigheid en schade aan plinten, vloeren, stuc- en sauswerk kunnen hieruit voortkomen. Het vocht zorgt voor oxidatie of roestvorming waardoor er zelfs kortsluiting kan ontstaan, wat kan leiden tot brandgevaar. In sommige situaties wordt dus alle bekabeling en de stopcontacten vervangen. Vaak is dit pas te zien na het afbikken van de wanden. Aan de buitenzijde van de stopcontacten is veelal geen schade te zien. Soms gaat optrekkend vocht hand in hand met schimmels, wanneer de luchtvochtigheid te hoog is. Deze schimmels kunnen erg schadelijk zijn voor de gezondheid van de bewoner.

Deze problemen zijn zeer vervelend voor de eigenaar en kunnen oplopen tot flinke kosten.

Vochtweringdirect is gespecialiseerd in het behandelen van dit vochtprobleem. Wij behandelen de constructie van A tot Z met het best gewenste resultaat. Onze duurzame behandelmethoden garanderen een vochtvrije ruimte jarenlang. 

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeNieuwsOptrekkend vocht oplossen