Doorslaande gevel monument Amsterdam

In Amsterdam is Vochtweringdirect bezig met de renovatie van een hotel wat een stadsmonument is.

Vochtwering is essentieel voor elk gebouw om deze in goede staat te houden, zo ook voor stadsmonumenten. Dit pand op de Prins Hendrikkade had onder andere last van een doorslaande gevel. Door de muren kwam vocht naar binnen wat ervoor zorgde dat het stukwerk barstte en losliet aan beide binnen- en buitenzijde. Ook was er hoge mate van luchtvochtigheid en waterdamp binnenin het gebouw wat resulteerde in schimmelvorming.

Vochtweringdirect heeft deze problemen opgelost door het stucwerk los te pellen van de wand, zodat de kans op beschadigingen geminimaliseerd werd. Vervolgens is de wand onder lage druk geïmpregneerd met de unieke injectievloeistof getest door de TU Delft. Tot slot is de muur opnieuw gestukt en gesaust. Aangezien dit pand een stadsmonument is, was het van belang een kleurenonderzoek uit te voeren en de exacte kleur van oorsprong te achterhalen en deze opnieuw aan te brengen op de gevel.

Een rijksmonument is een gebouw dat door cultuurhistorische waarde en schoonheid van nationaal belang is. De Rijksoverheid beschermt rijksmonumenten met als doel de monumentale waarde ervan te behouden.

Voor sommige werkzaamheden zoals wijziging of herstel aan of bij een monument is een vergunning nodig.

Het bestrijden van vocht is van essentieel belang om rot, schade en nog hoge kosten op lange termijn te voorkomen!

Vochtweringdirect is de specialist voor algeheel gevelonderhoud.

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeProjectenDoorslaande gevel monument Amsterdam