Zout uitbloei door kelder lekkage op St. Antoniusschool

Door de bewoner van een appartement in de st. Antoniusschool werden wij gebeld voor schimmelvorming in de kelder. In het geval van een kelderlekkage, doorslaand of optrekkend vocht bestaat de kans tot zout uitbloei. Dit fenomeen ontstaat door verdamp van een constante stroom vocht uit de constructie, waarna opgeloste zouten en kalken uit het vocht zich kristalliseren. Als vervolg wordt de poriënstructuur van het pleisterwerk onder druk gezet en kan het stucwerk worden aangetast zodra de zoutkristallen zich door het stucwerk drukken. Dit probleem wordt door de consument vaak beschouwd als een schimmel, maar blijkt zout uitbloei. Als gevolg kan luchtvochtigheid in de woning ontstaan, die kan zorgen voor schimmelvorming. In dit geval is het dus van belang de kelder waterdicht te laten maken, neem contact op met Vochtweringdirect voor een vrijblijvende afspraak.

In deze kelder werd het stucwerk verwijderd, de muur onder hoge druk geïnjecteerd om waterdicht te maken en vervolgens opnieuw gestukt en gesaust. Na uitdroging van de muur verdwijnt de zout uitbloei en is de kelder als nieuw. 

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeProjectenZout uitbloei door kelder lekkage op St. Antoni...