Leiden: kelder waterdicht maken? Kies voor Vochtweringdirect.nl
Vochtproblemen zijn altijd vervelend. Ze veroorzaken een onaangename geur en ongezond leefklimaat. Reden genoeg om af te rekenen met vochtige muren en lekkages. Wilt u uw kelder waterdicht maken in Leiden? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.
020 210 10 88Inspectie aanvragen
Bij Vochtweringdirect.nl hebben we al veel klanten in Leiden geholpen. We kennen de lokale situatie en weten welke vochtweringsoplossingen hierbij passen. Dat is de reden waarom we 10 jaar garantie op onze diensten kunnen bieden.
Kiest u voor Vochtweringdirect.nl? Dan kunt u rekenen op:
- experts met meer dan 25 jaar ervaring met het oplossen van vochtproblemen
- unieke en best geteste behandelmethodes
- gratis inspectie in Leiden
Vochtwering in Leiden
Grondwater bevindt zich vlak onder de grond waar wij op lopen. Het waterschap is verantwoordelijk voor het instellen en behouden van het afgesproken waterpeil binnen de bebouwde kom.
Leiden is onderdeel van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Deze organisatie heft belastingen in de gemeente en zorgt met de opbrengsten hiervan voor droge voeten en schoon water. Het werkgebied van het hoogheemraadschap van Rijnland strekt zich uit van Wassenaar tot Amsterdam en van IJmuiden tot Gouda en wordt in het westen begrensd door de Noordzee. Dit gebied is 1100 vierkante kilometer groot en er wonen ruim 1,3 miljoen mensen.
Op diverse locaties in Leiden zijn peilbuizen geplaatst waarmee over langere termijn de grondwaterstanden worden gemeten. Met het meten van de grondwaterstanden krijgt de gemeente inzicht in schommelingen in de grondwaterstand. Hierdoor zijn bij klachten mogelijke oorzaken eenvoudiger te achterhalen.
De verantwoordelijkheid voor de stand van het grondwater onder uw eigen perceel ligt bij u zelf. De kosten van de maatregelen die getroffen moeten worden om problemen te voorkomen of verhelpen zijn dan ook voor de eigenaar.
Grondwater en de invloed op uw woning
Grondwaterstanden kunnen erg fluctueren en beide een te hoge en te lage stand van dit water kan erge schade toebrengen aan uw huis en de fundering hiervan.
Zo kan een te hoge grondwaterstand veroorzaakt worden door een periode van heftige regenval en een slechte afvoer van dit water. Dit water wordt afgevoerd naar sloten, maar als de dichtstbijzijnde sloot ver weg is of er zit een blokkade, dan blijft het grondwater staan.
Op deze manier kunnen tuinen zompig worden en kunnen er plassen ontstaan en het is mogelijk dat kelders en souterrains vochtig worden of zelfs onderwater komen te staan.
Tijdig oplossen van problemen
Aan de andere kant kan een te lage grondwaterstand ontstaan door een periode van droogte of hoge temperaturen. De droogstand van de grond kan ernstige schade aanbrengen aan de fundering van uw huis. Wanneer het huis gebouwd is op houten palen is er kans op paalrot door droogte en schimmels en kan het huis uiteindelijk verzakken. Een andere mogelijkheid is dat de grond onder het huis mee zakt met het grondwater en ook dit kan reden zijn voor verzakking. Gevolgen van verzakking zijn scheuren in de muur en scheefstand. Ingrijpen om verdere schade te voorkomen is dan ten zeerste aangeraden.
Vochtproblemen oplossen?
Neem direct contact op met Vochtweringdirect.nl voor vrijblijvend advies.