Kelder waterdicht maken kosten

De kosten van het waterdicht maken van een kelder zijn afhankelijk van vele factoren. Met name de constructie en de opbouw van de kelder spelen een rol voor de prijs en de kosten om de kelder wederom waterdicht te maken. Vergeet niet om duurzaam te denken en te investeren op lange en korte termijn.

Is de kelder gemetseld of van beton? Eigenlijk is dit het voornaamste verschil in de prijs en de bijbehorende kosten van het waterdicht maken. De kosten om beton waterdicht te maken zijn over het algemeen een stuk lager dan de kosten en de bijbehorende uiteindelijke prijs om een gemetselde kelder waterdicht te maken.

Ook de omgeving en de diepte van de kelder spelen een rol. Het is belangrijk dat er een gedegen onderzoek plaatsvindt teneinde de juiste prijs en kosten in kaart te krijgen.

De kosten en de uiteindelijke prijs zijn ook afhankelijk van het klimaat dat u wenst en/of de uiteindelijk afwerking. Sommige kelders worden uitsluitend gebruikt voor opslag en sommige dienen bewoonbaar te zijn. In een enkel geval zal de kelder uitsluitend waterdicht dienen te zijn om waterdamp en schimmels tegen te gaan.

Laat u niet verleiden door vanaf prijzen, dit valt vaak tegen. Ook bedrijven die tegen lage kosten uw kelder afdichten dienen vaak met regelmaat terug te komen om de garantietermijn staande te houden. Ook bij de voordeligste kelderdichter kost het nog steeds een hoop, dan kunt u beter even doorsparen of de kelder gelijk goed en professioneel laten behandelen. Met name de producten en de hoeveelheid die verwerkt worden spelen een rol bij de kosten van het waterdicht maken en de uiteindelijke prijs die u kwijt bent. Beter voorkomen dan genezen, bespaar niet op kosten middels lokale behandeling. De lekkage verplaatst zich bijna altijd en een kelderdichter om de haverklap over de vloer om na te behandelen, daar zit u ook niet op de te wachten toch?

Een kelder waterdicht maken met de juiste temperatuur en de juiste luchtvochtigheid is even wat anders, denk dan ook aan duurzaamheid. Vaak zie je nog steeds vocht in kelders of souterrains waar de kelder is afgedicht. In de meeste onderzoeken, omschrijvingen et cetera zie je als eerste staan: slechte ventilatie. Dat klopt deels. Veelal ontstaan vochtproblemen en lekkage in kelder door:

  • Zwakke constructie;
  • Druk verplaatsing van het grondwater;
  • Wijziging waterstromen oppervlakte water, hemel-zakwater;
  • Soms is een oude rivier aanwezig of een wel;
  • Warme lucht die naar uw kelder wordt gezogen (soort koude brug);
  • Net als bij alle materialen en producten gaat een kelder een keer stuk.

Laat alles goed door ons onderzoeken om teleurstellingen te voorkomen en de juiste diagnose te laten stellen.

Men vergeet vaak dat vochtproblemen middels isolatie en het op de juiste manier verwarmen ook opgelost kunnen worden. Indien een kelder professioneel is afgedicht zal men de herkomst van het vocht elders dienen te zoeken. Om maar iets te noemen: veelal zie je in de zomer dat kelders vochtiger worden. Warme vochtige lucht trekt van nature naar de koudste delen van woningen door bijvoorbeeld de luchtstroming. Een degelijke kelder kunnen wij middels de juiste isolatie en/of middels de juiste verwarming kurkdroog krijgen. Vraag naar de mogelijkheden over deze unieke en nieuwe technologische oplossing om de juiste prijs te krijgen om uw kelder of souterrain daadwerkelijk droog te krijgen in plaats van uitsluitend lekkagevrij!

De uiteindelijke prijs en de kosten voor het vochtvrij maken van de kelder vallen en staan dus niet uitsluitend bij het afdichten van de kelder, maar ook het uiteindelijke doel en het gewenste resultaat spelen dus een rol.

Diensten die wij kunnen leveren tegen een scherpe prijs en de hoogste kwaliteit:

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeKelder waterdicht makenKosten en prijzen