Lekke kelder Amsterdam? Wij lossen het op

Afrekenen met vochtproblemen? Vochtweringdirect.nl helpt lekke kelders in Amsterdam waterdicht te maken. Met 10 jaar garantie. Vraag vrijblijvend advies.

020 210 10 88 Inspectie aanvragen

Onze aanpak is grondig en betrouwbaar. Daarom kunnen we u 10 jaar garantie op onze diensten kunnen bieden.

De grondwaterstand in Amsterdam

In Amsterdam krijgen veel woningen en panden te maken met vochtproblemen in de kelder. De reden hiervoor is dat de grondwaterstand in onze hoofdstad zeer hoog is. Dit, in combinatie met de slechte waterafvoer van oppervlaktewater veroorzaakt lekken in veel Amsterdamse kelders.

Andere mogelijke oorzaken voor lekke kelders zijn:

 • een zwakke constructie van het pand
 • drukverplaatsing van het grondwater
 • wijziging van waterstromen in het oppervlaktewater
 • hemel-zakwater
 • ouderdom van bouwmaterialen
 • de aanwezigheid van een oude rivier of een wel

Lekkages verhogen de kans op vochtige muren, condens en beslagen ramen. Daarbij geeft deze oorzaak ook mogelijkheid tot optrekkend vocht problemen aan buitengevels en dragende binnenmuren. De vochtproblemen die ontstaan door de lek in de kelder kunnen erg vervelend zijn voor de woonkwaliteit van de bewoner van het pand. Snel handelen is hierbij het advies.

Gevolgen van een kelderlek

Een kelderlek kan de oorzaak zijn van schimmel, waterdamp en algemene vochtigheid in huis. Naast dat een lekke kelder zeer vervelend kan zijn voor de bewoner, kan dit ook resulteren in een verminderde waarde van een woning.

Energiekosten spelen ook en rol. Deze kunnen aanzienlijk omhoog schieten in het geval van een lekke kelder. Bovendien kan de kelder muf beginnen ruiken en kan behangpapier of verf afbladderen. Om nog maar te zwijgen van de (onherstelbare) schade dat vocht kan toebrengen aan de constructie van de woning.

Goede vochtbestrijding

Huizen en panden hebben daarom enorm veel baat bij goede vochtbestrijding. Voor het voorkomen of bestrijden van een lekke kelder is een goede methode van vochtwering nodig. Scheuren in de kelder kunnen eenvoudig en snel worden opgelost door de unieke behandelmethoden van Vochtweringdirect. Te lang wachten met het vochtprobleem onder handen nemen kan nare gevolgen hebben en zal de kosten op termijn alleen maar doen toenemen.

In de regio Amsterdam zijn er meerdere bedrijven die richt richten op het afdichten van kelder lekkages. Veel van de gebruikte behandelmethoden van deze bedrijven blijken niet permanent te werken of zijn niet effectief genoeg. Voorbeelden hiervan zijn het aanbrengen van saneerpleisters en het plaatsen van nieuwe muren of prefab elementen. Bekend is dat lekkages in de kelder zich vaak verplaatsen en de kosten zullen dus zwaar oplopen als de kelderafdichter regelmatig langs dient te komen voor lokale behandelingen.

De methoden die Vochtweringdirect gebruikt, zijn wel permanent en werken zoals beloofd. Daarbij garanderen we met 100% dat uw lek op een deskundige en duurzame manier wordt opgelost zonder dat uw kelder of kruipruimte weer vol met grondwater komt te staan. Deze garantie is gebaseerd op onze ervaring: de door ons ontwikkelde producten om kelders lekdicht te maken houden al 25 jaar stand.

Lekke kelder repareren in Amsterdam

Het lekdicht maken van een constructie gebeurt door het injecteren onder hoge druk van de oppervlakte met een unieke vloeistof, waarvan wij de enige leverancier zijn in Nederland. Deze injectievloeistof is als beste getest en biedt een blijvende bescherming tegen lekkages in de kelder.

Onze kelderafdichting oplossingen zijn in bijna alle gevallen toe te passen, zelfs bij gemetselde kelders. Enkele voorbeelden zijn het Injecteren van scheren en lekkages vanaf binnen en buiten; Injecteren door middel van injectieslangen;

 • Kelderlekafdichting met minerale mortels;
 • Kelder lekdicht maken met bitumenafdichting;
 • Kelder lekkage reparatie;
 • Afdichten van kabel- en leidingdoorvoeren;
 • Lagedrukinjectie tegen optrekkend vocht;
 • Grondstabilisatie en grondinjectie.

Het lekdicht maken van de kelder gebeurt doormiddel van een aantal stappen en kan binnen een dag gedaan worden. Vervolgens verdwijnt het optrekkende vocht en bent u verlost van de lekkende kelder.

Kosten van behandeling

De kosten van het lekdicht maken van een kelder variëren. De prijs hangt af van de constructie, de oppervlakte en de opbouw van uw kelder. Een betonnen kelder lekdicht maken is bijvoorbeeld goedkoper dan het lekdicht maken van een gemetselde kelder. Ook spelen de omgeving en diepteligging van de kelder een rol.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We brengen graag de kosten voor u in beeld.

De specialist voor Amsterdam

Bij Vochtweringdirect is het mogelijk uw lekke kelder waterdicht te laten maken in Amsterdam en omstreken. Wij hebben al veel eigenaren van huizen en panden effectief geholpen met onze behandelmethoden tegen lekke kelders.

Bent u benieuwd naar wat Vochtweringdirect kan betekenen voor u bij het bestrijden van de lekke kelder? Vraag op onze website een gratis kelderinspectie.

020 210 10 88 Inspectie aanvragen

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeWerkgebiedLekke Kelder Amsterdam