Kelder waterdicht maken buitenkant

Een kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant is in sommige situaties een optie. Onlangs hebben wij een betonnen kelder afgedicht voor een bouwbedrijf die uit voorzorg de kelder waterdicht wilde hebben. De constructie lag nog open waardoor dit een erg goede oplossing en keuze was. De betonnen delen werden voor behandeld waarna er een bitume is aangebracht. Er is een nog betere en ook duurdere oplossing als ISO fase III NANO. Dit is buitengewoonsterk en vele malen duurzamer.

Keerzijdes bij behandeling vanaf de buitenkant

Een kelder waterdicht maken vanaf de buitenkant heeft een hoop nadelen, denk dus ook duurzaam. De grond en soms ook de betegeling dienen verwijderd te worden. De kosten die dit met zich meebrengen zijn erg hoog. Ook weten wij inmiddels uit ervaring dat er een hoop verassingen kunnen ontstaan bij het graven, zoals het leidingwerk, maar met name puin en afval. De graafwerkzaamheden en de hoeveelheid hiervan kunnen daardoor erg tegenvallen. Veel belangrijker is dat men vaak niet onder de constructie kan komen waardoor er half werk geleverd wordt. Een kelder vanaf de buitenzijde afdichten is dus niet altijd een goede oplossing.

Bij het afgraven ontstaat ook geroerde grond in plaats van ongeroerde vaste grond. Hemel-zakwater kan dan eenvoudiger bij de constructie komen met alle consequenties van dien. Indien het grondwater hoger staat de dan de vloer, dan wordt het nog complexer om de kelder vanaf de buitenzijde te behandelen. Men zal dan moeten bemalen en afzuigen en/of damwanden aanbrengen om het grondwater te verwijderen.

Een kelder vanaf de buitenkant waterdicht maken heeft dus nogal wat voeten in aarde in vele situaties.

Alternatief: kelder waterdicht maken vanaf de binnenkant

Bij gemetselde kelders adviseren wij de kelder niet vanaf de buitenkant, maar vanaf de binnenzijde af te dichten. Met name omdat men via de buitenkant niet onder en achter het fundament kan komen. Middels onze volvlakkige integrale membraaninjectie kan dat wel.

Een kelder waterdicht maken van binnenuit met de juiste temperatuur en de juiste luchtvochtigheid is even wat anders. Vaak zie je nog steeds vocht in kelders of souterrains waar de kelder is afgedicht. In de meeste onderzoeken, omschrijvingen et cetera zie je als eerste staan: slechte ventilatie. Dat klopt deels. Veelal ontstaan vochtproblemen en lekkage in kelder door:

  • Zwakke constructie;
  • Druk verplaatsing van het grondwater;
  • Wijziging waterstromen oppervlakte water, hemel-zakwater;
  • Soms is een oude rivier aanwezig of een wel;
  • Warme lucht die naar uw kelder wordt gezogen (soort koude brug);
  • Net als bij alle materialen en producten gaat een kelder een keer stuk.

Laat alles goed door ons onderzoeken om teleurstellingen te voorkomen.

Waterdicht maken met de juiste isolatie

Men vergeet vaak dat vochtproblemen middels isolatie en het op de juiste manier verwarmen ook opgelost kunnen worden. Indien een kelder professioneel is afgedicht zal men de herkomst van het vocht elders dienen te zoeken. Om maar iets te noemen: veelal zie je in de zomer dat kelders vochtiger worden. Warme vochtige lucht trekt van nature naar de koudste delen van woningen door bijvoorbeeld de luchtstroming. Een degelijke kelder kunnen wij middels de juiste isolatie en/of middels de juiste verwarming kurkdroog krijgen. Vraag naar de mogelijkheden over deze unieke en nieuwe technologische oplossing om de juiste prijs te krijgen om uw kelder of souterrain daadwerkelijk droog te krijgen in plaats van uitsluitend lekkagevrij!

Diensten die wij kunnen leveren indien wij uw kelder vanaf de buitenkant waterdicht maken:

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeKelder waterdicht makenVan buiten