Kelderlekkage laten oplossen voor de lange termijn?

Lekkage in de kelder of souterrain?

Heeft u te maken met kelderlekkage? Dan is het belangrijk dit probleem goed aan te pakken. Bij Vochtweringdirect.nl starten we altijd met een gedegen onderzoek. Als we weten wat het lek in uw kelder veroorzaakt, dan kunnen we het probleem gericht aanpakken. We staan achter ons werk: daarom bieden we langdurig garantie.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen

Kelderlekkage opgelost met 10 jaar garantie

Het leveren van de hoogste kwaliteit staat bij ons voorop. U verkrijgt op alle geleverde diensten 10 jaar garantie en een garantiecertificaat. Met name onze ervaring, kennis en kunde speelt een grote rol om deze garantie in stand te kunnen houden. Ook zijn al onze producten als beste getest zijn op lange termijn.

Laat uw constructie en fundament goed door ons onderzoeken. Hierdoor kunnen wij in kaart brengen welke handelingen er verricht dienen te worden om de juiste resultaten te behalen.

Oorzaken van kelder lekkage

kelderlekkageEen kelder lekkage herkent u gemakkelijk doordat er ronde kringen op de muur verschijnen. In sommige gevallen herkent u zichtbaar kelder lekkage, doordat er plassen in de kelder ontstaan. Het lek zit dan vaak in de afvoerbuizen of de waterleiding.

De afvoer en waterleiding zitten veelal verstopt achter een muur, waardoor u een lekkage vaak niet gemakkelijk herkent. Er dient daarom direct een professional ingeschakeld te worden bij een vermoeden van kelder lekkage.

Het kan ook voorkomen dat er lekkage ontstaat door zware regenval of aanwezig grondvocht. De riolering kan de hoeveelheid water niet aan en als gevolg hiervan loopt uw kelder onder. In de meeste gevallen wordt de ergste schade veroorzaakt als de vochtweerbaarheid van uw vloer of buitenmuur niet meer voldoende is. Dit komt voornamelijk voor bij huizen die gebouwd zijn voor 1990.

De specialisten van Vochtweringdirect.nl achterhalen binnen een mum van tijd of het om een leiding gaat of dat er sprake is van optrekkend vocht. De lekdetectiespecialist analyseert de kelder en geeft u een uitbreide rapportage van de kelder lekkage. Vervolgens adviseert onze specialist u direct met een oplossing om het lek in de kelder op te lossen.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen

Waterdruk

Onder maaiveld ( straatniveau ) heeft u veelal te maken met waterdruk. Door het verrichtingen van onder andere metingen middels de juiste apparatuur kunnen wij goed inschatten of en hoeveel waterdruk bij u aanwezig is. Waterdruk kan enorm zijn, en vindt te allen tijde een weg, de weg van de minste weerstand.

Vochtweringdirect heeft buitengewoon veel ervaring in het afdichten van kelder en souterrains in met name Amsterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht en Rotterdam.

Materiaal en opbouw van de constructie

Helaas vertonen de meeste kelders vroeg of laat lekkage. Of de constructie nu uit beton of metselwerk bestaat, uiteindelijk begeeft de constructie het door de hoge waterdruk. Dit is uiteraard afhankelijk van de omgeving waar u woont.

Met name de wandvloeraansluiting, wand-wandaansluiting en grindnesten zijn de zwakke schakels in de constructie indien het beton betreft. Indien het metselwerk betreft wordt de ingreep rigoureuzer. Metselwerk is ongeschikt om beneden maaiveld te verwerken en vereist dan ook een andere behandeling dan een betonnen constructie.

Vaak zie wij dat kelders of souterrains provisorisch zijn hersteld waardoor de constructie erg goed onderzocht dient te worden. De reden hiervoor is om te voorkomen dat er onverwachte verrassingen aan het licht komen. Hiermee voorkomen we de verplaatsing van de lekkage.

Oplossen kelder lekkage van A-Z

Heeft u een een souterrain? Dan hebben onze specialisten de gehele constructie snel waterdicht gemaakt voor u. Gegarandeerd voor de lange termijn.  Onze vakkennis en ervaring gaat ver: ook bij het verwijderen van vloeren, badkamers en het opnieuw opbouwen van een souterrain helpen we graag. Bekijk eens het praktijkvoorbeeld of de pagina ‘kelder waterdicht maken.’

Grondsoort

Vaak is de constructie van de kelder of het souterrain de boosdoener. Dit is echter altijd in combinatie met een lekkage aan hemelwater, grondwaterstand, en / of het moeizaam afvoeren van hemelwater. Indien u in een gebied woont waar vette grondsoorten verwerkt worden kan het hemel / zakwater moeizaam afgevoerd worden. Hierdoor neemt de waterdruk toe en / of het waterpeil dus kan stijgen waardoor u lekkage verkrijgt.

Lekkage in kelder

Er wordt naast de lekkage van uw kelder of souterrain altijd gekeken naar eventuele lekkage aan leidingwerk als aan- en afvoer. Veelal is dit niet de boosdoener, echter dient dit wel uitgesloten te worden voorafgaand aan het afdichten van de constructie.

Wat kan kelderlekkage veroorzaken?

Meest voorkomend  zijn problemen die samenhangen met afvoer, lekkages van waterleidingen of waterdruk van grondwater.

Wat is de beste methode om lekkages te verhelpen?

Welke methode het beste werkt hangt niet alleen af van de oorzaken van lekkage, maar ook van de wijze waarop uw kelder is gebouwd. Wij beoordelen dit graag voor u.

Loop ik het risico dat vochtproblemen terugkeren?

Helaas wordt vochtwering niet altijd serieus genomen. Problemen worden dan 'afgedekt'. Ze zijn tijdelijk niet zichtbaar, maar komen snel weer terug. Onze experts werken met oplossingen van de TU Delft. Daardoor kunnen we 10 jaar garantie op onze werkzaamheden bieden.

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeKelder lekkage