Optrekkend vocht fundering

Optrekkend vocht ontstaat vanuit de fundering. Indien er sprake is van optrekkend vocht, dan is uw constructie gemetseld en staat deze in vochtige grond of in het ergste geval in het grondwater.

Ernstige schade aan uw volledige woning

Ook hemel-zak- en oppervlaktewater kunnen uw fundament vochtig maken, waardoor er optrekkend vocht ontstaat. In combinatie met een niet ademende afwerking kan optrekkend vocht hoog optrekken en veel schade veroorzaken in uw woning. Denk aan de plinten, stopcontacten en de bijbehorende bedrading, maar ook de vloer en kozijnen kunnen gaan rotten. Optrekkend vocht vanuit de fundering kan ook voor een hoge luchtvochtigheid zorgen in de woning. Dit resulteert soms in condensatieproblemen en condensatie op koude delen in de woning zorgen vaak voor schimmels, ook al wordt er goed geventileerd.

Naast optrekkend vocht vanuit de fundering kunnen er ook andere problemen aanwezig zijn. Indien een woning in een vochtige omgeving staat kan men denken aan o.a. rottende binten of condensatie onder begane grond vloer. Allemaal vervelende problemen die gelukkig wel op te lossen zijn. Laat gerust iemand van ons bedrijf bij u langskomen om te onderzoeken hoe de problematiek aan te pakken.

Injecteren van de fundering in uw woning

Over het algemeen wordt er bij optrekkend vocht (indien dit de juiste diagnose is) geadviseerd de constructie te injecteren. Uiteraard is deze constructieve oplossing de juiste, echter brengt bestrijding van optrekkend vocht vanuit een fundament erg hoge kosten met zich mee. Er zijn alternatieven die voordeliger zijn teneinde de problematiek niet te verhelpen, maar wel om de symptomen deels te bestrijden. Bel ons voor meer informatie en de nieuwe technologische ontwikkelingen. U kunt uiteraard ook ons contactformulier invullen.

Diensten die wij kunnen leveren:

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeOptrekkend vochtFundering