Optrekkend vocht buitenmuur

Optrekkend vocht aan de buitenmuur bestrijden, het liefst zo duurzaam als mogelijk natuurlijk!

Soms worden buitenmuren tegen optrekkend vocht behandeld door middel van bitume en meestal via injectie. Optrekkend vocht bestrijden is erg goed mogelijk en kan op lange termijn verholpen worden en bij ons misschien wel levenslang. De juiste materialen, middelen en uiteraard kennis en kunde spelen hier een rol. Veel producten worden aangelegd teneinde de hoge inkoopsprijs te compenseren. U raadt het al: een stuk voordeliger en de kwaliteit die daalt.

Optrekkend vocht in een buitenmuur behandelen kan niet uitsluitend via goede injectie indien de afwerklaag niet compatible is. De materialen op de binnenzijde van de betreffende buitenmuur die optrekkend vocht bevatten dienen geschikt te zijn voor afwerking op een vochtige muur.

Hoe behandelen we optrekkend vocht bij een buitenmuur?

Na injectie wordt door ons optrekkend vocht bestreden doormiddel van het afbikken van de oude afwerklaag, veelal tot 1 meter hoogte, waarna ISO fase III NANO wordt aangebracht. Een betere afwerking is er niet, u krijgt 10 jaar garantie, echter kan deze afwerking misschien wel levenslang standhouden.

Over het algemeen kunt u optrekkend vocht constateren door loslatende verf/sauswerk of opbollend stucwerk. Vaak verkleurd de vloer langs de plint of laat de plint zelf los en is beschadigd. Let op: laat een deskundige optrekkend vocht constateren, soms wordt optrekkend vocht nog weleens verward met condensatie. Condensatie voorkomen in een woning heeft uiteraard een hele andere behandeling nodig dan optrekkend vocht in een buitenmuur. Lastiger wordt het als er sprake is van condensatie en optrekkend vocht. Middels de juiste apparatuur kunnen wij beide problemen in kaart brengen en dus ook de juiste oplossing bieden op lange termijn.

Hoe ontstaat optrekkend vocht dan?

Met name woningen die een gemetseld fundament hebben kunnen last van optrekkend vocht krijgen. De betreffende woningen staan dan ook nog in een gebied dat een hoog grondwaterniveau kent, of vette grondsoorten bevat waardoor het hemel-zakwater moeizaam wordt afgevoerd. Het gemetselde fundament trekt het vocht op, veelal tot (afhankelijk van de afwerking op de muur) 1 meter hoogte boven het maaiveld (straatniveau).

Het vocht dat opgetrokken wordt stijgt op in het metselwerk en zal zorgen voor o.a. zout uitbloei en dampspanning, waardoor de afwerklaag aan de binnenzijde / buitenzijde van de buitenmuur wordt gedrukt.

In sommige situaties is er dermate veel vocht rondom of onder de woning aanwezig, waardoor condensatie ook een rol speelt. Indien men optrekkend vocht in een buitenmuur aan de binnenzijde wil bestrijden zal ook voor de waterdamp een oplossing geboden moeten worden.

Diensten die wij kunnen leveren:

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeOptrekkend vochtBuitenmuur