Muren injecteren bij optrekkend vocht

Laat uw muren injecteren om problemen met optrekkend vocht op te lossen én te voorkomen. We injecteren tijdens deze behandeling de muren met een vloeistof die voor extra vochtkering zorgt. Bij Vochtweringdirect.nl bent u verzekerd van:

 • Vochtproblemen binnen 24 uur opgelost
 • Complete oplossing onder één dak
 • Behandelmethode als beste getest
 • Gratis inspectie van de vochtschade

Neem voor een alles-in-één oplossing contact op met onze specialisten via onderstaande knoppen. U bereikt ons ook via info@vochtweringdirect.nl.

020 2101 088 Inspectie aanvragen

Wanneer moet ik mijn muren laten injecteren?

U moet uw muren laten injecteren als u kenmerken van optrekkend vocht in uw woning constateert. Vochtschade is eenvoudig te herkennen door te kijken, te voelen en op basis van geur:

 • Vlekken en loslatende muurafwerking: Vochtschade herkent u het makkelijkst aan de bruin-zwarte vlekken op de muur, die vanaf onder naar boven trekkent. In het geval van schimmels ziet u zwarte puntjes op de muur zitten. In de meeste gevallen is dit ook een teken van optrekkend vocht. Als u behang gebruikt, dan herkent u vochtschade aan loslatend behang en verf.
 • Luchtwegen gaan achteruit: Vochtige ruimtes zijn ideaal voor schimmels en ze vermenigvuldigen zich hier nog sneller. U merkt bijvoorbeeld dat u last krijgt van uw ademhaling en luchtwegen. Bovendien krijgt u sneller last van allergieën.
 • Nare geurtjes in de kamer: In een ruimte waar vocht in de muren optrekt, ontstaan muffe geurtjes. Dit komt onder andere door de schimmelvorming.
 • Bouwschade aan de woning: In het ergste geval zorgt het vocht voor schade aan de constructie van een gebouw, omdat door het vocht poreuze muren kunnen ontstaan. De schade loopt dan hoog in de papieren en dit moet te allen tijde worden voorkomen. 

Hoe werkt muren injecteren tegen optrekkend vocht?

Als u bovenstaande vochtproblemen in uw woning herkent, dan is het zaak om uw muren te laten injecteren. Allereerst komt één van onze vochtweringspecialisten langs voor een gratis inspectie van de vochtschade. Vervolgens beoordeelt de specialist de noodzaak om uw muren te injecteren of hij adviseert een alternatieve oplossing. Voordat onze specialist start, wordt er een kostencalculatie gemaakt. We kunnen optrekkende vochtschade over het algemeen binnen 24 uur voor u oplossen.

Stap 1: inspectie van het vochtprobleem

De specialist gaat eerst aan de slag om het vochtprobleem secuur te inspecteren. Op basis van deze analyse met onze professionele tools kunnen we achterhalen welke vloeistof in uw geval het beste werkt: vloeibaar of juist een gel. De soort vloeistof hangt onder andere af van de soort (spouw)muur en de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur.

Stap 2: gaten in de muur boren

Om de vloeistof in de muren te injecteren boren we eerst gaten in de muur. We doen dit over de gehele lengte van de muur, omdat het vocht zich anders gemakkelijk verspreidt naar de niet-behandelde delen van een muur. We boren ongeveer 5 centimeter boven de grond en herhalen dit over de gehele lengte, met een halve liniaallengte ertussen.

Stap 3: injecteren van de vochtwerende vloeistof

We plaatsen kleine buisjes in de geboorde gaten om de waterkerende vloeistof in de muur te injecteren. De vloeistof trekt in het metselwerk van de muren en absorbeert het overtollige vocht dat in de muren opgetrokken is. Dit proces gaat direct in werking en zorgt ervoor dat grondvocht niet meer in de muren kan trekken.

Stap 4: dichtmaken van de gaten in de muur

Na het injecteren van uw muren maken we alle gaten dicht. Dit doen we door de gaten op te vullen met betonmortel. U hoeft hier dus zelf niets voor te doen.

Stap 5: wachten tot de muur volledig opgedroogd is

De vloeistof gaat in principe direct ‘werken’. Dit betekent wel dat een muur niet meteen droog is. Voordat u begint met het opnieuw bekleden van de muur verf, dient u nog even geduld te hebben. De muur moet volledig opgedroogd zijn voordat u hiermee begint. Gemiddeld duurt het ongeveer 6 maanden voordat een muur volledig is opgedroogd. Let op: het verschilt per muurdikte wanneer de muur volledig droog is. Vraag de vochtweringspecialist om een indicatie te geven wanneer u kunt starten met het bekleden van de muur.

Kosten van muren injecteren

De kosten om uw muren te laten injecteren hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 • Oppervlakte van de te behandelen muur
 • Dikte van de te injecteren muur
 • Reeds toegebrachte schade door het optrekkende vocht
 • De benodigde materialen, zoals de vloeistof

Voor een correct kostenplaatje van uw situatie vraagt u kosteloos en vrijblijvend een inspectie aan via 020 2101 088 of info@vochtweringdirect.nl.

Vragen over muren injecteren bij Vochtweringdirect.nl

We helpen u graag met het oplossen van uw optrekkende vochtproblemen. Neem voor alle vragen en een kosteloze inspectie contact op met één van onze vochtweringspecialisten. We kunnen de vochtschade ook analyseren door middel van een Facetime onderzoek voor een nog snellere inspectie. 

020 2101 088 Inspectie aanvragen

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeOptrekkend vochtMuren injecteren