Den Haag: kelder waterdicht maken? Kies voor Vochtweringdirect.nl

Vochtproblemen zijn altijd vervelend. Ze veroorzaken een onaangename geur en ongezond leefklimaat. Reden genoeg om af te rekenen met vochtige muren en lekkages. Wilt u uw kelder waterdicht maken in Den Haag? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 210 10 88Inspectie aanvragen

Bij Vochtweringdirect.nl hebben we al veel klanten in Den Haag geholpen. We kennen de lokale situatie en weten welke vochtweringsoplossingen hierbij passen. Dat is de reden waarom we 10 jaar garantie op onze diensten kunnen bieden.

Kiest u voor Vochtweringdirect.nl? Dan kunt u rekenen op:

  • experts met meer dan 25 jaar ervaring met het oplossen van vochtproblemen
  • unieke en best geteste behandelmethodes
  • gratis inspectie in Den Haag

Vochtwering in Den Haag

Vochtwering in Den HaagGrondwater is het water dat je tegenkomt wanneer je een gat graaft in de grond. Het grondwater bevindt zich tussen de deeltjes (zand, klein, veen) in de bodem en kan tussen deze deeltjes door stromen. De grondwaterstand varieert door het jaar heen, vooral onder invloed van neerslag en verdamping. Ook is de grondwaterstand van plaats tot plaats anders.

Het grondwatersysteem van Den Haag is in te delen in 4 typen: het duingebied, de binnenduinrand, het stedelijk boezemgebied en de polders. Het grondwatersysteem is complex, omdat het wordt beïnvloed door vele factoren. In het duingebied en in de binnenduinrand ligt het grondwater diep onder het straatniveau. In deze gebieden kunnen grote schommelingen in de grondwaterstand optreden. Die schommelingen gaan langzaam, stijgingen en dalingen nemen meerdere maanden in beslag. In het stedelijk boezem- en poldergebied is dit anders; hier reageert de grondwaterstand sneller op neerslag, namelijk binnen enkele dagen. De grondwaterstand wordt hier beïnvloed door watergangen, drainage en ondergrondse constructies. Het waterschap houdt hier toezicht op.

Fundering

Als uw huis houten funderingspalen heeft of géén funderingspalen, dan kan een lage grondwaterstand schadelijk zijn. Ook een hoge grondwaterstand kan zorgen voor ernstige problemen.

Schade aan houten paalfunderingen komt vaak door ‘droogstand’. Als funderingspalen (deels) boven het grondwater staan, komt er zuurstof bij en kunnen schimmels paalrot veroorzaken. Ook kan de grond met het grondwater meezakken, waardoor de grond aan de funderingspalen ‘trekt’ en deze beschadigd raken. Funderingsschade kan leiden tot scheuren in uw muren en scheefstand. Ingrijpen om verdere schade te voorkomen kan dan nodig zijn.

Tien tot twintig jaar droogstaan (continu dan wel met tussenpozen) leidt tot onherstelbare schade aan het funderingshout. Ook panden zonder paalfundering (funderingen ‘op staal’) kunnen schade ondervinden van een daling van de grondwaterstand. Ze kunnen dan verzakken.

Wanneer de stand van het grondwater te hoog is zullen kelders en souterrains vochtig worden of zelfs onderlopen. Ook worden tuinen zompig en na regen blijven er plassen staan.

Toezicht & vochtwering

De Haagsche gemeente beoordeelt of de grondwaterstand in uw wijk of straat regelmatig te hoog is. Hierbij houdt de gemeente als richtwaarde een grondwaterstand van 70 cm onder het straatniveau aan. De gemeente heeft verspreid over de stad grondwatermeetpunten geplaatst. Hier kunt u zien hoe hoog het grondwater bij u in de wijk is. Volgens de Waterwet is een woningeigenaar verantwoordelijk voor de grondwaterstand onder zijn huis en bijbehorende tuin.

Volgens het Bouwbesluit 2012 is het nodig dat kelders die als verblijfsruimte worden gebruikt vochtdicht zijn. Voorkom onnodige problemen en ontdek wat Vochtweringdirect kan betekenen voor U.

Vochtproblemen oplossen?

Neem direct contact op met Vochtweringdirect.nl voor vrijblijvend advies.

020 210 10 88Inspectie aanvragen

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeWerkgebiedKelder waterdicht Den Haag