Hilversum: kelder waterdicht maken? Kies voor Vochtweringdirect.nl

Vochtproblemen zijn altijd vervelend. Ze veroorzaken een onaangename geur en ongezond leefklimaat. Reden genoeg om af te rekenen met vochtige muren en lekkages. Wilt u uw kelder waterdicht maken in Hilversum? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 210 10 88 Inspectie aanvragen

Bij Vochtweringdirect.nl hebben we al veel klanten in Hilversum geholpen. We kennen de lokale situatie en weten welke vochtweringsoplossingen hierbij passen. Dat is de reden waarom we 10 jaar garantie op onze diensten kunnen bieden. Kiest u voor Vochtweringdirect.nl? Dan kunt u rekenen op:

  • experts met meer dan 25 jaar ervaring met het oplossen van vochtproblemen
  • unieke en best geteste behandelmethodes
  • gratis inspectie in Hilversum

Kelder waterdicht Hilversum

Grondwater in Hilversum

Grondwater is te vinden tussen de korrels zand waar wij op lopen. In Hilversum zit dit water op een diepte tussen de 1 en 10 meter. Dit grondwater is onmisbaar. Maar een te hoge of een te lage stand van dit water kan ook zorgen voor veel problemen.

Zo kan een te lage stand zich uitten in rot van de funderingen waarop de huizen zijn gebouwd. Daarentegen kan een te hoge stand van dit grondwater zorgen voor drassige tuinen en kelderlekkages.

Een kelderlekkage kan condens veroorzaken wat kan leiden tot schimmels. Deze kunnen erg schadelijk zijn voor de gezondheid van de bewoner van het pand.

Hilversumse ontwikkelingen

De afgelopen 10 jaar is er sprake van een stijgende trend in het grondwaterpeil. De reden hiervoor is de reducering van drinkwaterwinningen en een toename in neerslag intensiteit.

De verwachting is dat de standen in de toekomst verder zullen stijgen, wat voor veel problemen kan zorgen waarbij vochtwering van belang zal zijn. Voor actuele grondwaterstanden kunt u kijken op www.dinoloket.nl.

De Indiëbuurt kent problemen met kelders die niet waterdicht zijn aangelegd in combinatie met relatief hoge grondwaterstanden (circa 1 m onder maaiveld). Een aantal bewoners in deze wijk pompt het grondwater af en loost dit op het hemelwaterriool.

Vermoedelijk pompen de bewoners het hele jaar door, terwijl dit slechts tijdens een beperkte tijd nodig is. Verderop langs de Soestdijkerstraatweg zijn ook locaties met wateroverlast bekend.

Het grondwatersysteem in Hilversum bestaat vanaf het maaiveld uit een watervoerend pakket met een zeer groot doorlaatvermogen. Tot een diepte van meer dan 100 m bestaat de bodem hoofdzakelijk uit goed doorlatend zand. Het grondwater stroomt in dit pakket in westelijke richting.

Vochtproblemen oplossen?

Neem direct contact op met Vochtweringdirect.nl voor vrijblijvend advies.

020 210 10 88 Inspectie aanvragen

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeWerkgebiedKelder waterdicht Hilversum