Hoorn: kelder waterdicht maken? Kies voor Vochtweringdirect.nl

Vochtproblemen zijn altijd vervelend. Ze veroorzaken een onaangename geur en ongezond leefklimaat. Reden genoeg om af te rekenen met vochtige muren en lekkages. Wilt u uw kelder waterdicht maken in Hoorn? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 210 10 88 Inspectie aanvragen

Bij Vochtweringdirect.nl hebben we al veel klanten in Hoorn geholpen. We kennen de lokale situatie en weten welke vochtweringsoplossingen hierbij passen. Dat is de reden waarom we 10 jaar garantie op onze diensten kunnen bieden. Kiest u voor Vochtweringdirect.nl? Dan kunt u rekenen op:

  • experts met meer dan 25 jaar ervaring met het oplossen van vochtproblemen
  • unieke en best geteste behandelmethodes
  • gratis inspectie in Hoorn

Kelder waterdicht Hoorn

Grondwater in Hoorn

Water verschijnt in verschillende vormen, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Wanneer we praten over onzichtbaar water, gaat het vaak om grondwater. De aanwezigheid van grondwater wordt vaak positief beschouwd. Maar het kan ook voor problemen zorgen.

Wanneer de stand van het grondwater in Hoorn te laag is, bestaat er een reële kans dat de paalkoppen waar de huizen op zijn gebouwd droog komen te staan en vervolgens gaan rotten. Zo kan een huis verzakken.

Te veel vocht

Aan de andere kant is het mogelijk dat het grondwater te hoog staat. Dit fenomeen kan zorgen voor kelderlekkages en gezondheidsrisico’s. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat het grondwaterbeheer door alle betrokken partijen goed wordt gevoerd. De taakverdeling in het stedelijk gebied ligt tussen waterschap, de gemeente Hoorn en eigenaren van de percelen.

De gemeente heeft ongeveer 90 peilbuizen geplaatst door de stad heen vanaf 1976. Deze worden eens in de twee weken gecontroleerd en vastgelegd. Daarnaast worden deze gegevens gebruikt door de TNO, het RIVM, de provincie, het PWN en de Rijkswaterstaat.

Wanneer er Hoornse problematiek ontstaat worden de standen van de peilbuizen geraadpleegd door de instituties om de oorzaak te achterhalen en waar mogelijk te verhelpen.

Uit onderzoek in 1998 is komen vast te staan dat door het ontbreken van open water in de oudere buitenwijken (Hoorn Noord, Venenlaankwartier en Hoorn Noord-West) de grondwaterstand in de zomermaanden beduidend lager is dan het polderpeil. Dit levert gevaar op voor het droogvallen van houten paalkoppen onder gebouwen.

In de winter staat de stand van het grondwater vaak hoger wat kan leiden tot ondergelopen kelders, lekkages en optrekkend vocht.

Het is van belang de problemen zo spoedig mogelijk te verhelpen of preventief aan te pakken.

Vochtproblemen oplossen?

Neem direct contact op met Vochtweringdirect.nl voor vrijblijvend advies.

020 210 10 88 Inspectie aanvragen

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeWerkgebiedKelder waterdicht Hoorn