Rotterdam: kelder waterdicht maken? Kies voor Vochtweringdirect.nl

Vochtproblemen zijn altijd vervelend. Ze veroorzaken een onaangename geur en ongezond leefklimaat. Reden genoeg om af te rekenen met vochtige muren en lekkages. Wilt u uw kelder waterdicht maken in Rotterdam? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 210 10 88Inspectie aanvragen

Bij Vochtweringdirect.nl hebben we al veel klanten in Rotterdam geholpen. We kennen de lokale situatie en weten welke vochtweringsoplossingen hierbij passen. Dat is de reden waarom we 10 jaar garantie op onze diensten kunnen bieden.

Kiest u voor Vochtweringdirect.nl? Dan kunt u rekenen op:

  • experts met meer dan 25 jaar ervaring met het oplossen van vochtproblemen
  • unieke en best geteste behandelmethodes
  • gratis inspectie in Rotterdam

Vochtwering in Rotterdam

Vochtwering in RotterdamIn Rotterdam is de bodem vlak onder de grond verzadigd met water: dit is het grondwater. Als uw huis houten funderingspalen heeft of géén funderingspalen, dan kan een lage grondwaterstand schadelijk zijn. Ook een hoge grondwaterstand kan zorgen voor ernstige problemen.

Risico met paalfunderingen

Schade aan houten paalfunderingen komt vaak door ‘droogstand’. Als funderingspalen (deels) boven het grondwater staan, komt er zuurstof bij en kunnen schimmels paalrot veroorzaken. Ook kan de grond met het grondwater meezakken, waardoor de grond aan de funderingspalen ‘trekt’ en deze beschadigd raken. Funderingsschade kan leiden tot scheuren in uw muren en scheefstand. Ingrijpen om verdere schade te voorkomen kan dan nodig zijn. Tien tot twintig jaar droogstaan (continu dan wel met tussenpozen) leidt tot onherstelbare schade aan het funderingshout.

Grondwaterstand en vochtwering

Ook panden zonder paalfundering (funderingen ‘op staal’) kunnen schade ondervinden van een daling van de grondwaterstand. Ze kunnen dan verzakken. Wanneer de stand van het grondwater te hoog is zullen kelders en souterrains vochtig worden of zelfs onderlopen. Ook worden tuinen zompig en na regen blijven er plassen staan.

De hoogte van het grondwater kan snel veranderen door periodes met veel regenval of juist droogte. Ook bouwprojecten en blokkades in de waterafvoer doen de hoogte veranderen. Drie partijen spelen een belangrijke rol in de verantwoordelijkheden voor het water in en om uw Rotterdamse pand. Dat zijn de gemeente, het waterschap en u als huiseigenaar (of erfpachter) zelf.

De gemeente Rotterdam beheert een uitgebreid meetnet van peilbuizen in het openbare gebied en peilt daarmee regelmatig de grondwaterstanden. Deze gegevens zijn interessant als u wilt weten hoe hoog het grondwater bij u in de buurt staat. De meetresultaten vindt u hier.

Vochtproblemen oplossen?

Neem direct contact op met Vochtweringdirect.nl voor vrijblijvend advies.

020 210 10 88 Inspectie aanvragen

Facetime onderzoek aanvragen Doe een facetime onderzoek

Video over vochtwering

Gezien op RTL4Gezien op
RTL4
Gezien op RTL4

Vochtweringdirect.nl voorkomt en bestrijdt vochtproblemen bij particulieren, VvE's, vastgoed onderhoudsbedrijven en gemeente.

Ook de gemeenten maken inmiddels al jaren gebruik van onze vochtoplossingen!

Vochtweringdirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Vochtwering binnen 24 uur

Staat uw kelder vol met water, zijn uw binnenmuren vochtig of heeft u last van een muffe lucht in huis en wilt u met spoed uw vochtproblemen laten oplossen? Neem dan direct contact met ons op via het algemene telefoonnummer of vraag eerst een inspectie aan.

020 - 21 01 088 Inspectie aanvragen


Doe de vochttest

Doorloop onze unieke vochttest en bereken online de prijs voor professionele vochtwering.

Prijsberekening voor vochtwering

HomeWerkgebiedKelder waterdicht Rotterdam